HTML

Kalandjaink Svédországban

Erasmus ösztöndíjnak köszönhetően kiutaztunk Svédországba 5 hónapra, részletesebben itt fogunk írni élményeinkről:)

Friss topikok

Such a good day...

psztamas 2011.02.09. 17:43

 A mai nap nem csak jól indult, annál jobban folytatódott. Igaz, még nincs vége, de talán már nem is érdekel a folytatás..

Az egész ott kezdődött, hogy időben felkeltünk, beértünk suliba. Óra a szokásos volt...utána egy kósza gondolat és már a Karen-ben vagyunk, ID kártyát csináltatni. El se hittem, hogy végre sikerülhet, mert kb már vagy 8x voltunk ott...abból 2x sz*r volt a gép, a többi alkalommal pedig nagy volt a sor, nem volt türelmünk várni..megcsináltuk a képeket, utána a pultnál lévő gyönyörű szőke teremtés pedig a kezünkbe is adta a kártyánkat egy gyors nyomtatás után! Mostmár be tudunk lépni mindenhova, van PIN kód, úgyhogy örültünk. Ezt nagy sikernek könyveltük el.

Utána a szokásos bevásárlás, mivel suli után valahogy mindig a Maxi fele vesszük az irány. Egyiknek tej, másinak youghurt kell. Nem tudtuk, ugyan mit is csinálhatnánk ebédre. Feljött a lasagne ötlete, meg is vásároltuk a hozzávalókat. Nem volt megfelelő eszköz, vagyis tál az elkészítéséhez, így be kellett ruházzunk egyre. Meg is vettük a megfelelőt. 129 kr volt az ára, kibírható, kosárba vele. Itthon, mikor elszámoltuk a kis betevőnkkel, rájöttünk, hogy 129 helyett 229 volt az ára. Így már nem volt baráti, nem tehettünk mást, visszamentünk Vidával  reklamálni. Megnéztük, nem káprázott a szemünk, tényleg 129 volt írva. Csak az az ár, nem ahoz az edényhez tartozott, amit mi megvettünk. Mentségünkre váljon, rossz helyre volt visszarakva kis edényünk, ezért volt ez a félreértés. Beszéltünk egyik munkatárrsal a Maxiba, aki felvázolta a helyzetet, lehetséges becserélni, különbözetet megkapjuk. Ezt el is intéztünk a pénztárnál, ahol figyelmeztettek, máskor a visszacserélendő terméket ne vigyünk be közvetlenül a többi termék közé, ezt azt jelenti, hogy egyből a kasszához kellett volna menni kívülről. Logikus, így lehet szerezni egy új edényt ingyen:D Mindegy, becsületesek voltunk, kaptunk egy másikat, amihez adtak egy kisebbet is, különbözet vissza és már tekerhettünk is haza.

Hazaérve az orosz és a kis Mekuria szembesített a ténnyel, hogy a törött vízforralónkat nekem kell visszavinni a Landlordnak, hogy csináljon vele valamit. El is vittem neki, egyből adott egy másikat, ezen mindenki meg is lepődött, milyen gyors volt az eljárás:D

Nekiálltam a Lasagne elkészítésének, a kis Mike segédkezett. Megcsináltuk, megettük, finom lett, Ahhoz képest, hogy először csináltam ilyet, egész finomra sikerült, 2 cimborámnak is ízlett:)

Kaja után aktív semmittevés, nem tudom mi lesz még később, valszeg' LAN vagy szabadfoglalkozás.

Holnap délelőtt még be kell menni egy plus Development órára, délután pedig 3körül meg kell látogassuk a "Science Park"-ot, ahol valami kreatívkodás lesz, úgy tudjuk...nem lesz egy megterhelő nap:D

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dravida90.blog.hu/api/trackback/id/tr612649637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása